|  bekijk de online versie  
VhTo
 
       

Girlsday 2020
Deze week was het de bedoeling dat op donderdag 2 april
10.736 meisjes bij 406 bedrijven op bezoek zouden gaan. In het hele land zijn bedrijven druk aan de slag geweest met de voorbereidingen van de activiteiten om meisjes te laten kennismaken met beroepen in bèta, techniek en ICT. Door de nieuwe werkelijkheid kunnen we Girlsday niet op de gebruikelijke wijze door laten gaan. Hopelijk kunnen de activiteiten later dit jaar alsnog plaatsvinden. Het zijn verwarrende tijden voor iedereen. Scholen en bedrijven zijn hard bezig met het bedenken van allerlei vernieuwende oplossingen.

Gelukkig leven wij in het digitale tijdperk en hebben wij de mogelijkheid om technologische middelen in te zetten en kunnen wij onze projecten ook grotendeels vanuit huis voortzetten. Daarnaast ontstaan ook mooie initiatieven. Scholen die in korte tijd hun lesprogramma's moeten digitaliseren, krijgen hulp van bedrijven aangeboden, zodat zij hun leerlingen onderwijs op afstand aan kunnen bieden.

Nu de meisjes niet op donderdag 2 april live op bezoek kunnen bij bedrijven, kunnen ze wel meedoen aan een online Girlsday-event van Microsoft. Doe mee en laat je inspireren! En houd ons op de hoogte van jullie Girlsday activiteiten later dit jaar.

Graag wil ik alle meisjes en alle organisatoren, rolmodellen, docenten en decanen nu alvast bedanken voor hun bijdrage aan Girlsday 2020!

Cocky Booij, directeur VHTO

 

 

Doe 2 april mee met de online Girlsday-workshop
Tijdens deze digitale workshop leren meisjes vanaf 10 jaar (en hun ouders/verzorgers) het verschil tussen communiceren met een mens en een chatbot. Maak kennis met Stephan Hawking, de techniek die hij ontwikkeld heeft en ontdek zelf hoe een chatbot werkt.
 
Docent of ouder? Doe mee! Creëer enthousiasme voor technologie en laat talent niet onbenut.
 
Datum: 2 april 2020
Tijd: 10.00 - 11.00
Website: aka.ms/onlineworkshop
Benodigdheden: laptop of PC met internetverbinding
Let op: download alvast Microsoft Teams via de link, zodat u op 2 april gelijk het live event kunt bijwonen
.
link naar workshop
 
Girlsday 2020 en verder

Girlsday 2020 later dit jaar
VHTO stimuleert dat bedrijven en scholen die al aan elkaar gekoppeld zijn voor Girlsday 2020 op een ander moment in het najaar alsnog een activiteit voor meisjes organiseren. Op deze manier gaat de tijd die door de school, het bedrijf en VHTO is besteed aan het maken en voorbereiden van een leuk programma niet verloren. Maar bovenal, zo kunnen we de vele meisjes alsnog de kans bieden om kennis te maken met de beroepspraktijk van bèta, techniek en ICT.

Had u zich aangemeld, maar was uw school of bedrijf nog niet gematcht en wilt u ook in het najaar iets doen? Dan kunt u, indien gewenst, gebruik maken van de bemiddeling van VHTO. Wij horen in dat geval graag van u.

Girlsday 2021
De nieuwe datum voor Girlsday 2021 is donderdag 15 april! Zet de datum alvast in de agenda. VHTO hoopt dan weer op jullie deelname. U kunt zich alvast registeren als school of als bedrijf.

Girlsday 2020 en sector logistiek

Voor Girlsday werkt VHTO nauw samen met de Topsector Logistiek. De logistiek is een afwisselende en dynamische sector waarin veel gebeurt. De sector biedt een groot verscheidenheid aan functies, waarbij technologie en het vele contact met mensen een grote rol spelen. 'De talenten van meisjes kunnen we hierbij goed gebruiken' zegt Mieke Damen, trekker van de Human Capital Agenda.
Jonge professionals vertellen hieronder meer over hun logistiek beroep.
 
Inga Helmons -
Logistics Engineer
Inga werkt sinds anderhalf jaar bij de UC Group als logistics engineer, een hele afwisselende baan met internationale aspecten! ' Via UC Group word ik ingehuurd door andere bedrijven. Deze bedrijven kunnen gevestigd zijn in heel Nederland en soms ook in het buitenland. Bedrijven huren mij en andere collega’s in, om bijvoorbeeld verbeterprojecten uit te voeren, op logistiek of supply chain gebied. Ik kijk dan naar de processen en praat veel met mensen'.

Lees meer
Francien Tullemans -             Supply Chain Analist
Francien is werkzaam bij E-llis op de afdeling Consultancy & Solutions als Supply Chain Analist en Junior Project Manager. 'Dit doe ik inmiddels 5 jaar. Een erg internationale baan met veel afwisseling. Wat ik doe is een ‘digitale tweeling’ nabouwen van een logistieke keten van een klant, hier kunnen we allerlei scenarios op los laten om tot inzichten te komen. Bij E-llis houd ik me dagelijks bezig met supply chain vraagstukken zoals netwerk optimalisaties en transport studies voor externe klanten'.
Lees meer
 
Tip voor thuis: leer programmeren
Computers zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Ze worden gebruikt om werk leuker, beter of gemakkelijker te maken. Maar, computers worden pas nuttig als ze heel precies worden verteld wat ze moeten doen. Dat kan via een computerprogramma, dit heet programmeren. Het leuke van programmeren is: iedereen kan het leren. Uw leerling of dochter dus ook! VHTO heeft vast de leukste websites op een rij gezet.
Lees meer
 
Op Girlsday ontmoeten meisjes vrouwelijke professionals waar zij zich mee kunnen identificeren. Maak kennis met een aantal van deze rolmodellen en klik op de filmpjes.
Kirsten Reedijk - onderhoudsmonteur
Kirsten is onderhoudsmonteur bij de fabrieken van Shell bij Rotterdam. 'Als er door slijtage of verkeerd gebruik iets kapot gaat, dan komt het hier bij mij op de werkplaats terecht. Eigenlijk ben ik een soort dokter. Er wordt hier iets binnengebracht en dan kijk ik er meteen naar, om te kijken wat er aan de hand is. Meestal is het heel duidelijk wat er kapot is, bijvoorbeeld als er een stuk is afgebroken'.
FILMPJE
 
Natascha Jager -
chemisch analist
Natascha is chemisch analist bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NWA). 'Ik onderzoek met collega's non-food producten: cosmetica, speelgoed, kleding en nog veel meer. En heb te maken met de inspecteurs van de buitendienst. Die nemen monsters uit winkels mee om te kijken of het wel klopt wat ze over een product vertellen. Monsters zijn voorbeeldproducten, zoals spelletjes of kleding, of een stukje daarvan'.
FILMPJE
 
Marleen Jekel -      projectleider onderhoud
Marleen is projectleider onderhoud bij Waternet. 'Hier zorgen we voor de watervoorziening in Amsterdam. Ik werk als projectleider bij de afdeling Techniek die de drinkwaterinstallaties onderhoud. Wij zorgen er mede voor dat het water uit de kraan schoon en helder is. En dat er altijd genoeg water is, ook als er piekmomenten zijn. Bijvoorbeeld in de pauze van een belangrijke voetbalwedstrijd'.
FILMPJE
Marieke Versteeg - werkvoorbereider bouw
Marieke is onmisbaar op de bouwplaats bij Heijmans. 'Als werkvoorbereider ben ik een echte regelaar. Ik zorg ervoor dat iedereen op tijd met de juiste spullen aan de slag kan. Ook zorg ik ervoor dat het niet te veel gaat kosten. Dichtbij de bouwplaats kan ik alles goed in de gaten houden. Mijn werk is heel afwisselend. Ik zit niet de hele dag achter mijn computer, maar ga ook vaak een kijkje nemen op de bouwplaats'.
filmpje
 
VHTO-nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u betrokken bent bij de organisatie van Girlsday 2020. Wilt u altijd de nieuwsbrief van VHTO ontvangen? Meld u zich dan hier aan.
 
Contact VHTO
E-mail opties
Volg VHTO
  Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube   Rss
© 2020 VHTO. Alle rechten voorbehouden.
u ontvangt dit bericht op: