HET IS GIRLSDAY!   |  bekijk de online versie  
VhTo
 
       

Het is Girlsday!
Vandaag gaan 11.262 meisjes op bezoek bij 358 bedrijven. In het hele land worden geweldige activiteiten georganiseerd om meisjes te laten kennismaken met beroepen en functies in bèta, techniek en ICT. Zie hieronder waar alle Girlsday-activiteiten plaatsvinden vandaag.

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat om 10:00 uur vanochtend het startsein geven voor Girlsday 2018 samen met 75 meisjes. Zij doet dit bij de bouwplaats van BAM in den Haag. U kunt dit live volgen van 09:55 tot 10:05 uur.

Veel informatie over Girlsday 2018 kunt u lezen op onze website. We doen via de website en social media ook zoveel mogelijk verslag van de activiteiten en van de aandacht die de pers hieraan besteedt.

Graag wil ik alle meisjes en alle organisatoren, rolmodellen, docenten en decanen heel veel plezier toewensen op Girlsday 2018!

Cocky Booij

 

Startsein Girlsday 2018
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op donderdag 12 april samen met 75 meisjes Girlsday 2018. Zij doen dit met hulp van een HoloLens bij de bouwplaats van BAM in Den Haag. 
Lees hier het persbericht 
Livestream Kick-off
Het startsein voor Girlsday wordt straks gegeven door minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bij BAM in Den Haag.

Volg hier
 de livestream 
van de kick-off, tussen 09:55 en 10:05 uur.
 

 Liv regelt eigen Girlsday!
Liv (10 jaar) uit Barendrecht wil zo graag meedoen met Girlsday dat ze zelf een hele actie op touw zette. Ze regelde dat haar school meedoet, mailde VHTO en schreef een brief aan de ouders om vervoer voor de 16 meisjes uit haar klas te regelen. Lees over Liv en haar Girlsday!
Cijfers over meisjes
Meisjes op havo, vwo en mbo kiezen vaker dan tien jaar geleden voor een technische richting. Op het vmbo en het hoger onderwijs steeg het percentage meisjes dat voor een technische richting koos licht, blijkt uit CBS-cijfers die uitgekomen zijn. Lees de CBS-cijfers en hier cijfers en toelichting van VHTO.
 
Deel ook uw Girlsday-activiteiten op social media met #Girlsday2018.
Meisjes kunnen hun beste Girlsday-foto delen op Instagram via #GramGirlsday of via WhatsApp naar VHTO versturen.
Vmbo-meisjes de praktijk laten zien
Decaan Maike Peters vindt het belangrijk dat vmbo-meisjes zien welke kansen er liggen in de techniek en ICT. Haar school doet daarom al 6 jaar mee met Girlsday. Vandaag 140 vrouwelijke leerlingen op bezoek bij 8 Girlsday-bedrijven. Maike vertelt waarom Girlsday belangrijk is in het keuzeproces.
Meet Ginger!
Robot Ginger pint geld voor rolstoelgebruikers en helpt ouderen bij internetbankieren. Op Girlsday maken meisjes kennis met Ginger bij de IT-afdeling van ING. Ook technische en IT-afdelingen van organisaties als banken, ANWB, ziekenhuizen, Belastingdienst en theaters doen mee met Girlsday. Lees waarom ING meedoet.
 
Wie doen er allemaal mee met Girlsday? 
Bekijk de interactieve kaart met alle deelnemende scholen en bedrijven.
 
Contact VHTO
E-mail opties
Volg VHTO
  Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube   Rss
© 2018 VHTO. Alle rechten voorbehouden.
u ontvangt dit bericht op: