HET IS GIRLSDAY!   |  bekijk de online versie  
VhTo
 
       

Het is Girlsday!
Vandaag gaa
n 10.822 meisjes op bezoek bij 378 bedrijven. In het hele land worden geweldige activiteiten georganiseerd om meisjes te laten kennismaken met beroepen en functies in bèta, techniek en ICT. Zie hieronder waar alle Girlsday-activiteiten plaatsvinden vandaag.

Veel informatie over Girlsday 2019 kunt u lezen op onze website. We doen via de website en social media ook zoveel mogelijk verslag van de activiteiten in het hele land. 

Graag wil ik alle meisjes en alle organisatoren, rolmodellen, docenten en decanen heel veel plezier toewensen op Girlsday 2019!

Cocky Booij, directeur VHTO

 

Watersector staat centraal bij Kick-Off Girlsday 2019
Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom en Dijkgraaf Hetty Klavers openen op donderdag 11 april Girlsday 2019 samen met meisjes uit het basisonderwijs en het vmbo. Waterbeheer en waterveiligheid vragen in deze tijd om innovatieve technische denkers en doeners en meer meisjes zijn welkom in de watersector. Na het startsein beginnen in het hele land Girlsday-activiteiten voor 10.822 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij 378 bèta, technische en ICT-bedrijven.
Lees meer
Meisjes ontdekken Waterschap Rivierenland
Water is er altijd en overal in Nederland. Soms is er te veel, soms juist te weinig. Waterschap Rivierenland speelt zo goed mogelijk in op deze wisselende omstandigheden en is verantwoordelijk voor het waterbeheer in het rivierengebied tussen de Rijn en de Maas. Op Girlsday nodigen zij de meisjes van het Lingecollege uit om samen met hen na te denken over slimme technische oplossingen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

Lees meer
 
Deel ook uw Girlsday-activiteiten op social media met #Girlsday2019.

 Van landmeten tot 3D-printen: Het Kadaster doet het allemaal
Waar eindigt mijn tuin en waar begint die van mijn buurman? Van wie is dit stuk land en wat mag ik hier bouwen? Dit zijn een paar voorbeelden van vragen waar het Kadaster zich mee bezighoudt. Maar het Kadaster doet veel meer en werkt met de nieuwste technologieën, zoals Artificial Intelligence. Het Kadaster is een dynamische organisatie en daarom een ontzettend leuke plek om te bezoeken op Girlsday.
Lees meer
Girlsday bij Kuijpers
Ontwikkelaar van duurzame installatietechnieken
Kuijpers ontwikkelt al jaren duurzame installatietechnieken. Aukje Kuypers, CEO van Kuijpers, vindt het belangrijk om ook jongere generaties bij deze nieuwe ontwikkelingen te betrekken. Girlsday is daar het perfecte evenement voor. Jonge meisjes ontdekken de wereld van techniek en raken geïnspireerd om in de toekomst ook bij te dragen aan technische innovaties. 

Lees meer
 
Wie doen er allemaal mee met Girlsday? 
Bekijk de interactieve kaart met alle deelnemende scholen en bedrijven.
 
Oproep aan vrouwelijke werknemers
Lijkt het je leuk om vaker mee te doen aan voorlichtingsactiviteiten bij jou in de regio? Dan nodigen we je uit je aan te melden voor Spiegelbeeld, een database met meer dan 2000 vrouwelijke professionals met een beroep in bèta, techniek of ICT. Als rolmodel kan je over jouw schoolloopbaankeuzes, opleiding en werk vertellen aan meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Je kunt je hier aanmelden als rolmodel in Spiegelbeeld. 
 
VHTO-nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u betrokken bent bij de organisatie van Girlsday 2019. Wilt u altijd de nieuwsbrief van VHTO ontvangen? Meld u dan hier aan.
 
Contact VHTO
E-mail opties
Volg VHTO
  Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube   Rss
© 2019 VHTO. Alle rechten voorbehouden.
u ontvangt dit bericht op: